СТАТИСТИКА ВІДВІДУВАНЬ

21791502
Сьогодні
Вчора
На цьому тижні
Цього місяця
Попереднього
Загалом
4467
9840
25731
290043
281538
21791502

Ваша ІР адреса: 172.20.0.6
2024-04-24 12:22

Календар

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Березанський район

березанська цбс станом на кінец ІІІ кварталу 2014 року Друк E-mail

 

Протягом ІІІкварталу 2014 року бібліотечний фонд Березанської ЦБС було поповнено новою літературою:

  • за Державною програмою отримано 57 примірників на суму 3319,49 грн;
  • за обласною програмою отримано 19 примірників на суму 950,00 грн;
  • дарунки – 14 примірників на суму 19,72 грн;
  • літератури взамін загубленої – 258 примірників на суму 2331,46 грн;
  • за спонсорські кошти – 71 примірник на суму 1837,20 грн.

У ІІІ кварталі 2014 року увага фахівців Березанської ЦБС була зосереджена на патріотичному вихованні підростаючого покоління та підтримці патріотичних настроїв серед широкого загалу користувачів.

З метою організації змістовного дозвілля молоді протягом липня-серпня поточного року на базі центральної районної бібліотеки було забезпечено роботу бібліотечного кіно-салону, де щосереди на мультимедійному обладнанні демонструвалися фільми, поставлені за мотивами творів відомих українських та зарубіжних письменників.

На сьогодні для бібліотек як інформаційних центрів досить актуальною є робота з інформаційного забезпечення громадян України, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції. Зважаючи на це, в центральній районній бібліотеці було створено тематичну інформаційну зону, мета якої – допомогти вимушеним переселенцям зорієнтуватися у вирішенні соціальних питань. Матеріали, що можуть бути корисними для даної категорії користувачів, постійно оновлюватимуться та доповнюватимуться.

 «Ми всі одна сім’я, ми всі одна родина. Мільйони різних я, а разом Україна» – під таким пишномовним гаслом у центральній районній бібліотеці проходили святкування, приурочені до Дня Державного Прапора України та Дня Незалежності. Усі шанувальники книги та постійні друзі бібліотеки мали змогу прослухати розповіді про цікаві місця та факти з життя нашої країни, переглянути тематичні відеоролики і фотопрезентацію.  Серед гостей – маленькі вихованці дошкільного навчального закладу «Сонечко», які радували присутніх патріотичними піснями, віршами та малюнками.

У рамках відзначення головних державних свят країни в стінах районної бібліотеки для дітей 22 серпня 2014 року відбулися цікаві тематичні заходи. Особливо охоче юні читачі узялися за створення малюнків на асфальті з національною символікою. У результаті бібліотечне подвір’я причепурилося яскравими фарбами дитячої творчості – калиновим кущем, жовто-блакитним прапором та патріотичним написом «Україна єдина!». Прийшовся до душі читацькій юні й урок державності «Незалежній Україні – слава нині і вовік!», який підготувала бібліотекар Наталія Василівна Дяченко.

Перше у нинішньому році заняття у рамках роботи Університету ІІІ віку було присвячене удосконаленню навичок роботи на комп’ютері та користування Інтернетом. Спочатку «студенти» обговорили основні переваги сучасних технологій, пройшли тематичний майстер-клас, а потім узялися самостійно виконувати основні функції на комп’ютері. Тож першу навчальну годину представники Університету ІІІ віку провели пізнавально, змістовно і цікаво.Окрім того, бібліотекарі районної бібліотеки підготували для студентів Університету ІІІ віку пізнавальну відео-подорож духовними місцями Миколаївщини. Дана віртуальна панорама, присвячена релігійним святам золотого вересня, отримала й відповідну назву: «Духовність – символ добра на землі».

Щоб навіть у солідному віці залишатись здоровими, бадьорими і сповненими життєвих сил, необхідно завжди бути активними, рухливими та завзятими. Про це добре пам’ятають «багаті літами» студенти Університету ІІІ віку і конкретними справами доводять, що гімнастика і фізкультура – це запорука довголіття й чудового самопочуття. Тому їм зовсім неважко було виконувати різноманітні оздоровчі вправи, які пропонувались для виконання під час повчального майстер-класу, присвяченого дотриманню здорового способу життя.

День професійного спілкування 4 вересня було організовано для працівників сільських бібліотек-філій у стінах центральної районної бібліотеки. У ході робочої зустрічі колектив Березанської ЦБС розглядав питання про необхідність затвердження матеріалів щодо паспортизації бібліотек, взяв участь в обговоренні Стратегії Української бібліотечної асоціації на 2015-2018 роки, проаналізував результати комплексних перевірок сільських бібліотек-філій та дізнався багато цікавих новинок з презентаційного матеріалу «Виставкова діяльність – інформаційне обличчя бібліотеки».

10 вересня 2014 року у залі засідань райдержадміністрації було проведено урочисті збори з нагоди 25-ої річниці утворення Народного Руху України. Серед виступаючих – бібліограф відділу методичних та перспективних методик Березанської ЦБС Анастасія Ярославівна Вдовіцька, яка презентувала зібранню відео-презентацію на тему: «Ідеали свободи і демократії у житті та творчості Героя України Івана Драча».

У вересні бібліотечна еліта Жовтневщини гостинно зустрічала делегацію працівників Березанської централізованої бібліотечної системи під керівництвом директора Туманової Євгенії Андріївни, що прибула до колег з визітом з метою обміну фаховим досвідом. Першою привітала бібліотекарів з Березанщини директор комунальної установи «Централізована бібліотечна система» Остафійчук Тетяна Григорівна, яка запросила усіх до ошатних володінь Мішківської бібліотеки-філії і представила ґрунтовний презентаційний матеріал про особливості діяльності очолюваної нею установи. Окрім того, колектив Березанської ЦБС отримав можливість побувати ще у п’ятьох бібліотеках Жовтневого району, поспілкуватись з представницями даних закладів, запозичити щось нове для подальшого впровадження у своїй роботі.

Протягом останнього вересневого тижня у стінах Березанської районної бібліотеки було організовано цикл заходів, приурочених 77-ій річниці створення Миколаївської області. Гості та постійні друзі закладу дізнались багато цікавого про події минулих століть, коли і як саме формувалися адміністративно-територіальні кордони нашого південного краю.

30 вересня, коли відзначається професійне свято усіх бібліотекарів країни, для колективу Березанської ЦБС було організовано День відкритих дверей у Василівській та Лиманівській бібліотеках-філіях. Даний захід, реалізований у форматі виїзного семінару, був присвячений темі «Імідж сучасної бібліотеки в інформаційному суспільстві». Перед учасниками виїзного засідання про свою діяльність доповідали Ольга Григорівна Базак та Ірина Валеріївна Дронюк, які поділилися з колегами власним фаховим досвідом, розповіли про особливості бібліотечного обслуговування на закріплених за ними територіях, найбільш активні категорії користувачів та найбільш успішні напрямки роботи з ними.

Опубліковано: Вівторок, 18 листопада 2014