СТАТИСТИКА ВІДВІДУВАНЬ

21753580
Сьогодні
Вчора
На цьому тижні
Цього місяця
Попереднього
Загалом
3649
12718
53228
252121
281538
21753580

Ваша ІР адреса: 172.20.0.6
2024-04-20 10:55

Календар

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Про регіон

Підсумки роботи промисловості Миколаївської області за січень–липень 2014 року Друк E-mail

 

За даними Головного управління статистики, у січні–липні 2014 року промислове виробництво в Миколаївській області збільшилось на 0,3% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Нарощення обсягів продукції спостерігалося у виробництві електроенергії – на 30,5%. Атомною електростанцією випущено електроенергії на 3,1 млрд.кВт-годин більше ніж за 7 місяців минулого року (на 35,1%). Водночас, менше вироблено електроенергії тепловими електростанціями – на 12,9%, гідроелектростанціями – на 10,2%, електростанціями, які використовують відновлювальні джерела енергії (вітру та сонця) – на 2,7%.

В інших галузях промисловості областівідмічене скорочення виробництва. Зокрема значно скоротився випуск продукції на підприємствах з виробництва готових металевих виробів – на 29,6%, поліграфічної діяльності – на 22,8%, з добування каменю, піску та глини – на 22,1%, текстильноговиробництва, виробництва одягу, шкіри та виробів зі шкіри – на 16,7%, з виготовлення виробів з паперу та картону – на 14,3%. Крім цього, зменшено обсяги у підприємств машинобудування – на 8%, з виробництва іншої неметалевої мінеральної продукції (будівельних матеріалів) – на 7,1%, з виробництва хімічних речовин та хімічної продукції – на 6,4%, металургійного виробництва – на 5,8%, з виробництва гумових та пластмасових виробів – на 0,8%.

У виробництві харчових продуктів і напоїв обсяг продукції знизився на 6,9%, за рахунок його скорочення на підприємствах з виробництва напоїв – на 18,1%. Так, знижений випуск виноградного вина – на 14,5%, натуральних мінеральних газованих вод – на 12,5%, безалкогольних напоїв – на 3,1%. Також скоротився випуск пива, коньяку, вермуту і інших ароматизованих вин зі свіжого винограду. Більше вироблено тільки мінеральних негазованих вод – на 25,4%.

Водночас, виробниками харчових продуктів одержано приросту на 0,6%. Нарощено випуск продукції на підприємствах з виробництва олії та тваринних жирів – на 23,1%, з перероблення та консервування риби – на 24%, з виробництва інших харчових продуктів (цукерок, соусів, гірчиці, їжі та готових страв, спредів тощо) – на 62,6%. Разом з цим, менше випущено продукції підприємствами з виробництва продуктів борошномельно-круп’яної промисловості– на 32,8%, м'яса та м'ясних продуктів – на 13,5%, хліба, хлібобулочних і борошняних виробів – на 12,8%, з перероблення та консервування фруктів і овочів – на 10,8%, з виробництва молочних продуктів – на 7,3% та готових кормів для тварин – на 6%.

Опубліковано: Середа, 20 серпня 2014