СТАТИСТИКА ВІДВІДУВАНЬ

21782133
Сьогодні
Вчора
На цьому тижні
Цього місяця
Попереднього
Загалом
4938
11424
16362
280674
281538
21782133

Ваша ІР адреса: 172.20.0.6
2024-04-23 10:18

Календар

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Про регіон

Діяльність управління капітального будівництва облдержадміністрації у І півріччі 2014 року Друк E-mail

 

 

Управління капітального будівництва є структурним підрозділом Миколаївської облдержадміністрації, має 55-річний успішний досвід у сфері будівництва та виконує:

  • - функції замовника з проектування, будівництва, реконструкції, капітального ремонту та технічного переоснащення об’єктів житлово - комунального, соціального призначення, інженерних мереж (водопровідних, каналізаційних, електричних, газових мереж, зв’язку), об’єктів дорожнього господарства;
  • послуги з ведення технічного нагляду за будівництвом об'єктів архітектури, інженерних споруд, інженерних мереж, дорожнього господарства, реконструкцією, ремонтом та технічним переоснащенням об’єктів - здійснення контролю за відповідністю обсягів, якості та вартості виконаних робіт проектно - кошторисної документації, технічним умовам, стандартам, дотримання вимог нормативних документів щодо порядку виконання і прийняття робіт, зупинення робіт у разі застосування матеріалів, деталей, конструкцій та виробів, які не відповідають вимогам нормативних документів;
  • послуги з перевірки кошторисної частини обсягів виконаних робіт на відповідність Державним стандартам України;
  • послуги з отримання дозволу або декларації на початок
  • будівельних робіт та декларації про готовність об’єкта до експлуатації або сертифікату;
  • послуги з оформлення та відводу земельної ділянки;
  • складання дефектних актів і кошторисів на виконання ремонтних робіт.

Команда управління - це кваліфіковані спеціалісти, що мають кваліфікаційні сертифікати інженерів з технічного нагляду за будівництвом,інженери - кошторисники, економісти в галузі будівництва.

Досвід роботи: міжміський автовокзал, залізничний та річковий вокзали, обласний протитуберкульозний диспансер, зоопарк м. Миколаєва, реконструкція Матросівського водоводу м. Очаків, музей «Старофлотські казарми», спортивне містечко у м. Миколаєві, хірургічний корпус обласної дитячої лікарні, адміністративний будинок обласної ради, магістральний газопровід до м. Снігурівка, реконструкція театру ім. Чкалова а також школи, дитячі навчальні заклади, медичні заклади та заклади культури, газопровідні та водопровідні мережі по Миколаївській області.

Фінансування об’єктів у І півріччі 2014 року

У І півріччі 2014 року заплановано виконання робіт на об’єктах з 5 джерел фінансування.На будівництво, реконструкцію та капітальний ремонт об'єктів за рахунок усіх джерел фінансування на замовлення управління капітального будівництва облдержадміністрації залучено 21,9 млн. грн.,тоді як у аналогічному періоді минулого року цей показник дорівнював 43,7 млн. грн., що в 2 рази більше.

Не зважаючи на проблеми, пов’язані з фінансуванням коштів, управління у І півріччі 2014 року оформило декларації про готовність об’єктів до експлуатації по 13 об’єктам, які фінансувались з різних джерел вартістю 2,7 млн. грн.:

  • виконано капітальний ремонт 1369 м² покрівлі Гуляницької ЗОШ Врадіївського району, 48,7 кв.м.під розміщення ренгенкабінету і стоматологічних кабінетів, 553 кв. м. Центру Дозвілля молоді Вознесенського району, системи опалення центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (1 котел 50 кВт);
  • проведено реконструкцію вуличного освітлення від п’яти ТП в Братському районі, 900 м.водопостачання в с.Білоусівка Вознесенського району та 1232 мводопроводу в с.Анатолівка Березанського району.

1. Державний бюджет

Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 21.05.2014 № 528-р «Про виділення коштів для здійснення невідкладних заходів з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, що склалася 12 травня 2014 р. в житловому будинку по вул. Лазурній, 40, у м. Миколаєві» виділено облдержадміністрації 46,7 млн. грн.

Розпорядженням голови облдержадміністрації від 06.06.2014 № 142-р «Про забезпечення виконання розпорядження Кабінету Міністрів України від 21.05.2014 № 528-р» управління капітального будівництва здійснює функції замовника по заходах з проведення аварійно-відбудовних робіт щодо здійснення невідкладних заходів з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації в житловому будинку по вул. Лазурній, 40, у м. Миколаєві (демонтаж 3-го та 4-го під`їздів житлового будинку) з обсягом видатків 5,2 млн. грн.

На даний час управлінням по заходах з проведення аварійно-відбудовних робіт щодо здійснення невідкладних заходів з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації в житловому будинку по вул. Лазурній, 40, у м. Миколаєві (демонтаж 3-го та 4-го під`їздів житлового будинку) проводиться плідна співпраця з проектною організацією з метою прискорення проходження експертизи та отримання позитивного висновку у Філії  ДП «Укрдержбудекспертизи» у Миколаївській області.

У І кварталі 2014 року введено 2 об’єкти в експлуатацію вартість 0,857 млн.грн., а саме: реконструкція вуличного освітлення в смт Врадіївка (10 кВт) та в с.Мигія Первомайського району (9,1 кВт).

2. Субвенції з державного бюджету

2.1. Субвенція з державного бюджету на фінансування заходів соціально-економічної компенсації ризику населення, яке проживає на території зони спостереження

На виконання пункту 3 Порядку та умов надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на фінансування заходів соціально-економічної компенсації ризику населення, яке проживає на території зони спостереження, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 15.02.12 № 91 та постанови Кабінету Міністрів України від 31.01.2013 № 42 «Про внесення змін до Порядку та умов надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на фінансування заходів соціально-економічної компенсації ризику населення, яке проживає на території зони спостереження» облдержадміністрацією сформовані та надані на розгляд та затверджені Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України переліки об’єктів, що пропонуються до фінансування у 2014 році за рахунок залишку коштів за станом на 01 січня 2014 року субвенції з державного бюджету обласному бюджету на фінансування заходів соціально-економічної компенсації ризику населення, яке проживає на території зони спостереження Южно-Української АЕС.

У І півріччі 2014 року Миколаївській області передбачено виділення  коштів у сумі 7,7 млн. грн. по 13 об’єктам,в тому числі на погашення кредиторської заборгованості – 2,2 млн. грн.

Таким чином, управління виступає замовником робіт з капітального ремонту по 3 об’єктам на загальну суму 5,1 млн. грн., а саме:

- капітальний ремонт системи опалення будівлі дитячого садка по вул. Вороніна, 14 в смт Братське Миколаївської області – 0,3 млн. грн.;

- капітальний ремонт Романобалківської ЗОШ І-ІІІ ступенів по вул. Шкільній, 1 в с. Романова Балка Первомайського району Миколаївської області – 2,5 млн. грн.;

- капітальний ремонт терапевтичного корпусу Арбузинської центральної районної лікарні по вул. Леніна, 88 – 2,3 млн. грн.

Із 10 об’єктів, які фінансувалися за рахунок коштів субвенції, по 7 об’єктах роботи виконані в повному обсязі (Капітальний ремонт покрівлі будинку культури в с .Сергіївка Братського району, Впровадження електричного теплоакумулюючого обігріву Жовтневої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів, с. Жовтневе Первомайського району та реконструкція п’яти ТП по вулицях в смт Братське) та отримані декларації про готовність.

3. Субвенція з державного бюджету на капітальний ремонт систем централізованого водопостачання та водовідведення

У І півріччі 2014 року виділено та профінансовано у повному обсязі на погашення кредиторської заборгованості субвенцію з місцевого бюджету м. Первомайськ обласному бюджету на співфінансування по 3-ом ділянкам у сумі 0,2 млн. грн. Касові видатки не здійснювались.

Введено в експлуатацію3 об’єкта вартістю 0,38 млн. грн., а саме: капітальний ремонт Центру Дозвілля молоді в с.Мартинівське Вознесенського району (553 кв.м.) та І черга водопроводу в с.Анатолівка Березанського району протяжністю 1,232 км і в с.Білоусівка Вознесенського району - 0,9 км.

4. Обласний бюджет розвитку

4.1. Кошти бюджету  розвитку обласного бюджету

За рахунок коштів бюджету розвитку обласного бюджету у І півріччі 2014 року передбачені видатки на фінансування робіт у сумі 5,26 млн. грн.:

-реконструкція системи опалення школи-інтернату в м. Очакові (в т.ч. виготовлення проектно-кошторисної документації та проведення експертизи) – 0,98 млн. грн.;

- реконструкція обласного протитуберкульозного диспансеру у с. Надбузьке Миколаївського району (у т.ч. виготовлення проектно-кошторисної документації та проведення експертизи проекту)0,780 млн. грн.

4.2. Кошти бюджету розвитку обласного бюджету - капітальні ремонти

Накапітальний ремонт закладів охорони здоров’я, фізкультури і порту міста Миколаєва та Миколаївської області з обласного бюджету розвитку виділено 4,23 млн. грн.

У І кварталі 2014 року введено 2 об’єкти в експлуатацію, а саме: капітальний ремонт топкової з заміною котлів і системи опалення обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (1 котел 50 кВт) та приміщень обласної стоматологічної поліклініки під розміщення ренгенкабінету і стоматологічних кабінетів (48,7 кв.м) у м. Миколаєві

4.3. Кошти щодо  фінансування  об`єктів, передбачених на проведення невідкладних (першочергових) робіт з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій:

У І півріччі 2014 року виділено та профінансовано у повному обсязі на погашення кредиторської заборгованості по:

- проведенню невідкладних (першочергових) робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, що сталася 01 липня 2013 року у житловому будинку № 37 по вул. Володарського в м.Очаків (капітальний ремонт) у сумі 0,221 млн. грн.;

-реконструкції даху Гуляницької загальноосвітньої школи I-III ступенів Врадіївської районної ради Миколаївської області по вул. Леніна, 82 в с. Гуляницьке Врадіївського району у сумі – 0,357 млн. грн. Об’єкт введено в експлуатацію у березні 2014 року вартістю 0,568 млн. грн. (1369 м² покрівлі).

5. Обласний цільовий фонд охорони навколишнього природного середовища

Рішенням обласної ради від 23.01.2014 р. №2 затверджено перелік об’єктів, видатки на які у 2014 році будуть проводитися за рахунок коштів обласного цільового фонду охорони навколишнього природного середовища на суму 0,75 млн. грн., крім того на погашення кредиторської заборгованості, що виникла у 2013 році – 0,209 млн. грн.

На реконструкцію каналізаційних мереж у смт Березнегувате виділено кошти у сумі 0,250 млн. грн., профінансовано – 0,017 млн. грн., що складає 6,8% від запланованого обсягу.

З метою запобігання забрудненню водойму господарсько–побутовими стоками, виконуються заходи на об’єкті водопровідно-каналізаційного господарства - реконструкція господарсько – побутової каналізації та очисних споруд каналізації м. Снігурівка0,5 млн. грн. Кредиторська заборгованість у сумі - 0,03 тис. грн. профінансовано у повному обсязі.

На реконструкцію каналізаційної насосної станції та напірного колектора дитячого садка "Теремок" та загальноосвітньої школи № 1 в смт Казанка виділено кошти тільки на погашення кредиторської заборгованості 0,206 млн. грн., тоді як для завершення робіт з реконструкції необхідно 2,5 млн. грн.

6. Заходи щодо розв'язання соціальних та екологічних проблем, пов’язаних із завершенням будівництва Ташлицької ГАЕС

Управління відповідно до Генеральної угоди, укладеної з ДП НАЕК «Енергоатом», виконує функції замовника з будівництва і реконструкції соціальних та екологічних об’єктів, фінансування яких здійснюється за рахунок коштів, виділених на завершення будівництва Ташлицької ГАЕС.

Розпорядженням голови облдержадміністрації від 20.05.2014 № 120-р «Про виконання заходів щодо розв’язання екологічних проблем, пов’язаних із завершенням будівництва Ташлицької ГАЕС у 2014 році» розподілено обсяги капітальних вкладень у сумі 1,44 млн. грн. наступним чином:

У червні 2014 року управління уклало угоду з ДП НАЕК «Енергоатом» про взаємодію з питань використання капітальних вкладень на будівництво та реконструкцію об’єктів у 2014 році на суму 1,44 млн. грн.

 

  • Підвідний газопровід до с. Кам’януватка Братського району Миколаївської області – 1,052 млн. грн.;
  • Будівництво колективної установки доочищення води для питних потреб вс. МигіяПервомайського району Миколаївської області – 0,164 млн. грн.;
  • Будівництво колективної установки доочищення води для питних потреб по вул. Радянській в с. Катеринка Первомайського району Миколаївської області – 0,223 млн. грн.
Опубліковано: Середа, 27 серпня 2014