Про регіон

Підсумки роботи промисловості Миколаївської області у січні–листопаді 2015 року Друк

За даними Головного управління статистики, за результатами 11 місяців цього року виробництво промислової продукції в області знизилося на 9,9% порівняно з аналогічним періодом минулого року. В цілому по Україні спад промислового виробництва склав 14,4%.

Серед галузей промисловості області приріст продукції зафіксований лише у металургійному виробництві, виробництві готових металевих виробів – на 1,6%. У решті видах промислової діяльності спостерігався спад від 19,6% до 0,5%.

Зменшився випуск таких основних видів продукції: промислових установок для кондиціювання повітря, газових турбін, теплообмінників, збірних металевих будівельних конструкцій – на 74,7–48,8%, конвеєрів, неавтоматичних пральних машин, однофазних електродвигунів змінного струму, шкіри з цілих шкур великої рогатої худоби – на 37,1–31,9%, багатошарових ізолюючих виробів зі скла, природного піску, щебню, трансформаторів, електроенергії, нетканих матеріалів, взуття – на 26,4–18,1%, керамічної цегли, елементів збірних конструкцій з цементу, котлів центрального опалення для виробництва гарячої води, цементу, граніту, матраців – на 14,1–2%.

Разом з цим, зросло виробництво глинозему, гофрованих паперу та картону, бетонних розчинів – на 2,3–6,6%, шампунів, багатошарових сталевих панелей (сендвіч-панелей), незамкнутих сталевих профілів – на 20,4–33,2%, асфальтових сумішей для дорожнього покриття – на 53,9%, дискових борон – на 80%. Значно збільшилося виробництво профільованих (ребристих) сталевих листів – у 3,3 раза.

У виробництві харчових продуктів і напоїв більше випущено безалкогольних напоїв на 7%, алкогольних напоїв (коньяку, бренді, вина та вермуту), солодкого печива і вафель, свіжого чи охолодженого м’яса свиней,сухого знежиреного молока – на 13,8–19%, консервованої риби, борошна, здобних виробів – на 37,8–44,3%. Суттєво зріс випуск свіжого чи охолодженого м'яса великої рогатої худоби – у 2,2 раза, хрустких хлібців, сухарів та подібних підсмажених виробів – у 3,2 раза.

Водночас, менше вироблено спредів і інших молоковмісних продуктів – на 75,8%, молока, круп, приготовлених чи консервованих овочів з доданням оцту, пива,жирних сирів – на 33,6–27,3%, ковбасних виробів, вершкового масла, фруктових, овочевих соків та їх сумішей, згущеного молока, соняшникової нерафінованої олії – на 20,8–13%, натуральних консервованих овочів, макаронних виробів, цукру – на 8,1–4,6%. 

Опубліковано: Понеділок, 28 грудня 2015