СТАТИСТИКА ВІДВІДУВАНЬ

21466859
Сьогодні
Вчора
На цьому тижні
Цього місяця
Попереднього
Загалом
113
9533
33457
246559
330919
21466859

Ваша ІР адреса: 172.20.0.3
2024-03-29 00:16

Вознесенський район

Олексій Савченко з робочою поїздкою перебуває на Вознесенщині Друк E-mail

У вівторок, 10 липня, голова Миколаївської обласної державної адміністрації Олексій Савченко з робочим візитом відвідав Вознесенський район. Очільник Миколаївщини вже оглянув хід ремонту будівлі Вознесенської ЗОШ №8 та будівництво футбольного міні-поля поряд, а також будівництво двох спортмайданчиків - полів для міні-футболу зі штучним покриттям. Голова ОДА побував також у Бузькій ОТГ, де наразіvoznesensk реконструйовано шкільне футбольне поле та виділено кошти на ремонт у Таборівській ЗОШ.

«Ще минулої поїздки - у грудні 2017-го ми разом з мером міста Віталієм Луковим визначили та запланували кілька напрямків подальшої співпраці - будівництво футбольних міні-полів, ремонт школи і так далі. Відповідно, громада міста заручившись підтримкою обласної влади використовує і обласні програми та кошти для співфінансування своїх проектів», - повідомив на своїй сторінці у мережі Фейсбук Олексій Савченко.

Голова ОДА оглянув як триває ремонт будівлі Вознесенської ЗОШ №8 та будівництво футбольного міні-поля поряд.

«З минулого навчального року два перших класи цієї школи почали вчитися за новим освітнім стандартом. Ми бачимо чудовий приклад впровадження концепції «Нової української школи» - інноваційні підходи до навчання і виховання дітей, створення комфортного освітнього середовища, вдосконалені програми та оновлена матеріально-технічна база», - зазначив Олексій Савченко.

Фінансування ремонту передбачає кошти ДФРР (9 млн грн), місцевий бюджет (більше 1,8 млн грн), кошти зони ризику/спостереження (більше 4,8 млн грн). Основні роботи: заміна вікон, влаштування відливів та укосів; заміна дверей на металопластикові та металічні; утеплення зовнішніх стін і цоколя і так далі.

Крім того, безпосередньо у місті Вознесенську триває будівництво двох нових спортивних майданчиків - полів для міні-футболу зі штучним покриттям. «Обидва коштують майже по 1,5 млн грн кожен (749,5 тис грн - субвенція держбюджету, 549,5 тис грн - обласний бюджет, 200 тис грн - місцевий бюджет). Один буде поряд із вже згаданою школою №8, другий - на території школи №5», - повідомив голова ОДА.

Олексій Савченко також відзначив, що Бузька ОТГ на чолі з молодим і завзятим головою - Юрієм Заволокою - ще один приклад отримання переваг від реформи децентралізації, впровадженої Президентом Петром Порошенком.

«Як прилад, наведу один об’єкт - Таборівська загальноосвітня школа. Вперше за багато років, саме після утворення ОТГ, громада виділила більше мільйона гривень на заміну вікон, ремонт харчоблоку, оновлення матеріально-технічної бази для навчальних класів тощо. На території школи наразі реконструйовано футбольне поле - встановлено міні-комплекс зі штучним покриттям 22х42 м.кв», - розповів Олексій Савченко.

Проект реалізовано за рахунок співфінансування з бюджету ОТГ та з Держбюджету для соціально-економічної компенсації ризику населення, яке проживає на території зони спостереження - неподалік АЕС. Вартість об’єкту - більше 1,4 млн грн (зокрема 1,2 млн - це кошти зони ризику, а 240 тис грн кошти Бузької ОТГ), крім того, саме за рахунок бюджету Бузької ОТГ було виготовлено проект реконструкції.

Джерело: http://www.mk.gov.ua/ua/news/?id=51919

Опубліковано: Середа, 11 липня 2018