СТАТИСТИКА ВІДВІДУВАНЬ

21716164
Сьогодні
Вчора
На цьому тижні
Цього місяця
Попереднього
Загалом
874
7574
15812
214705
281538
21716164

Ваша ІР адреса: 172.20.0.6
2024-04-17 01:43

Календар

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Врадіївський район

Діяльність Врадіївської ЦБС у І півріччі 2013 року Друк E-mail

Діяльність бібліотеки у І півріччі  2013 року спрямовувалася на забезпечення ефективного інформаційно-бібліотечного сервісу. Загальна кількість користувачів склала 11800 осіб (за єдиною реєстраційною картотекою –8115 особи). Їм видано 154078 прим. документів. Кількість відвідувань бібліотеки за цей період становила 47092.
 

Розвиток та збереження ресурсів бібліотеки

Увага  надавалася формуванню бібліотечного фонду, його належному збереженню, розкриттю та використанню. За І квартал  2013 року надійшло  468 прим. документів. На 01.06.2013 бібліотечний фонд становить213694 прим., з них книг – 210797 прим.

Удосконалювався довідково-бібліографічний апарат бібліотеки. На основі системи автоматизації ІРБІС здійснювалася наукова обробка документів. В електронний каталог книг внесено 205 записів.

Постійно поповнюються БД «Соціально-економічний  портрет регіону» та «Розпорядження органів місцевої влади» .  Проводилася робота з організації карткових каталогів і картотек.
 

Робота із задоволення потреб користувачів
Здійснювалося довідкове та інформаційне забезпечення користувачів.    Зросла загальна кількість консультацій,  кількість довідок склала 212.

Надавалася масова і групова інформація, зокрема, поточні бібліографічні списки на теми: «Нові надходження до Врадіївської ЦБС»

Ведеться робота по наповненню власного Веб-сайту бібліотеки.

Соціокультурна діяльність бібліотеки
 
У І півріччі 2013 року бібліотеки провели  значні соціокультурні заходи (літературно-мистецькі вечори, презентації книг, історичні та літературні години), які зацікавили широкі кола громадськості.
 Не залишилася поза увагою творча діяльність місцевих письменників.
 Для них уже стали звичними зустрічі у стінах бібліотеки, де вони можуть послухати поезію других авторів та прочитати свої вірші.

Традиційно відзначено в бібліотеці День Соборності України. Літературно-музичну композицію „Соборних дзвонів гучний гомін ” презентувала ЦРБ.

Проведений вечір пам’яті «Нам пам'ять серця не дає спокою» до дня пам’яті Героїв Крут не залишив байдужими молодь району.

До Дня Святого Валентина було проведено спільно з педагогічним колективом Врадіївської філії Маринівського аграрного ліцею літературно-поетичну голину «Нехай у Вашім серці завжди живе любов».

Цікавим та змістовним був проведений літературно-музичний вечір для старшокласників «Мить і вічність на срібних струнах» до 75-річчя Володимира Висоцького.  

Зворушливою  була зустріч до Дня виведення радянських військ з Афганістану. Вечір-реквієм «Крило скорботною пам’яті» не залишив байдужими усіх присутніх.

Протягом  березня 2013 року бібліотеками системи проведено безліч заходів до            99-ї річниці Т.Г.Шевченка. Це і конкурси на краще виконання вірша серед учнів шкіл та гімназії, це і виконання пісень на слова Кобзаря, це і літературні вечори «Тарас Шевченко – провісник долі України», «Жінки в житті Шевченка».

В стінах районної бібліотеки для дорослих працівники відділу обслуговування провели урок-реквієм «Поріс чорнобилем Чорнобиль, бідою нашою поріс». Захід присвячений  «27-річниці трагедії на Чорнобильській АЕС. До проведення заходу було оформлено книжкову виставку «Чорнобиль… Біль і пам’ять вічні». Запрошені учні старших класів  ЗОШ №1.

Проведений  вечір-реквієм «Забуттю не підлягає». Вечір був присвячений вшануванню пам’яті жертвам концлагерів. На вечір-реквієм були запрошені учні  10 класу районної гімназії. Під час проведення заходу були використані  документальні фільми та слайд-шоу по цій темі.

До Дня Конституції працівниками бібліотеки провели історичну годину «Символи моєї Батьтківщини» та огляд літератури «Конституція України – основний закон держави»

Літературно-музичний вечір: «Чаруючий світ романсу». По темі  вечора була оформлена книжкова виставка. На літературно – музичний вечір  були запрошені  поети Врадіївки,любителі поезії, пісень, романсів.

 Свято української вишивки «У вишивках, як у піснях душа народу» , на який були запрошені майстри народної вишивки та користувачі бібліотеки.

  Бібліотеками було заплановано 52 книжкові виставки, організовано – 49. Чимало з них ввійшли до 4 циклів виставок: „Історичний календар”, „Літературний календар”, „Незалежна Україна: шлях до мети”, „Мій рідний край – це серця пристань”.Зокрема, книжкова виставка „Тарас Шевченко і світ”

 Для реклами бібліотеки широко використовувалися засоби масової інформації. Всього було 7публікацій в районній газеті «Вісник Врадіївщини».

Наукова діяльність

Науковою роботою 2013 року було  впровадження проекту „Бібліоміст”, оголошеному Радою міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX), в якому ЦБС отримала перемогу.


Бібліотека – науково-методичний центр
Здійснювався моніторинг стану забезпечення бібліотек району періодичними виданнями і книжковою продукцією. Здійснено виїзди з метою перевірки виконання рекомендацій методичного відділу усіх бібліотек ЦБС.
 

Видавнича діяльність бібліотеки

На початку року роздрукований бібліографічний покажчик  «Нові надходження»     
На допомогу бібліотекам району розроблено методико-бібліографічні матеріали: „Інноваційні методи роботи бібліотек ”  та методичні рекомендації з організації в бібліотеках роботи з користувачами.


Менеджмент. Маркетинг
Бібліотечно-бібліографічну діяльність забезпечують 33 бібліотечних працівники.

Методичний кабінет центральної районної бібліотеки забезпечений необхідною технічною апаратурою для здійснення методичної допомоги сільським бібліотекам району.

Проводилися виробничі наради колективу за підсумками роботи у 2012 році та І кварталі 2013 року. На оперативних нарадах завідувачів відділів обговорювалися питання виконання планів роботи, вирішення поточних виробничих завдань, зміцнення трудової і виконавської дисципліни. На засіданнях ради при директорі розглядалися проблеми своєчасного наповненняВеб-сайту, переобліку бібліотечних фондів, тощо.
 

У поточному році 6 бібліотекарів системи  закінчили навчання в регіональному тренінговому центрі  в рамках програми «Бібліоміст» та здобули відповідні сертифікати.

У ЦРБ виграно проект «Творчі майстерні» у рамках програми «Бібліоміст», який надає можливість розвивати творчі здібності громади завдяки технічному оснащенню, яке виділено під цей проект на суму 41000 грн.

Три представника бібліотеки та три представника громади відвідали тренінги е – урядування у місті Миколаєві.

Заступник голови райдержадміністрації  І.В. Боровицький

Опубліковано: Вівторок, 09 липня 2013