СТАТИСТИКА ВІДВІДУВАНЬ

21844900
Сьогодні
Вчора
На цьому тижні
Цього місяця
Попереднього
Загалом
11426
17372
79129
343441
281538
21844900

Ваша ІР адреса: 172.20.0.6
2024-04-27 19:10

Календар

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Культура

Хроніка культурного життя Миколаївської області за серпень 2023 р. Друк E-mail

 

МИКОЛАЇВСЬКА ОБЛАСНА УНІВЕРСАЛЬНА

НАУКОВА БІБЛІОТЕКА

 

 

 

Х Р О Н І К А

КУЛЬТУРНОГО ЖИТТЯ МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ЗА СЕРПЕНЬ 2023 р.

 

23 серпня з нагоди Дня Державного Прапора України у сквері Юних героїв м. Миколаєва відбулося урочисте підняття найбільшого синьо-жовтого стягу в Миколаївській області. У церемонії взяли участь начальник Миколаївської обласної військової адміністрації В. Кім, його заступники та радники, перший заступник голови Миколаївської обласної ради А. Табунщик, Миколаївський міський голова О. Сєнкевич, представники обласної й міської рад. Також у цей день вшанували пам’ять Т. Шевченка та Героїв Небесної Сотні.

29 серпня, у День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, у Миколаєві вшанували пам’ять полеглих захисників України.  Начальник Миколаївської обласної військової адміністрації В. Кім, його заступники Г. Решетілов та Ю. Гранатуров, перший заступник голови Миколаївської обласної ради А. Табунщик, представники правоохоронних органів, військовослужбовці, родини загиблих захисників та представники громадськості вшанували пам’ять Героїв хвилиною мовчання та поклали квіти до меморіального комплексу «Струни пам’яті». На Соборній площі на знак вшанування всіх загиблих героїв, які проживали в Миколаївській області, було розміщено тимчасову інсталяцію з військових черевиків із прапорами України.

31 серпня у Миколаївському міському палаці культури та урочистих подій відбулася нарада керівників закладів культури міста. Начальник управління з питань культури та охорони культурної спадщини Миколаївської міської ради Ю. Любаров вручив нагороди кращим працівникам та трудовим колективам закладів, плідна робота яких протягом року була відзначена грамотами й подячними листами у дні святкування      32-ї річниці Незалежності України.

21 серпня на честь поета, публіциста, заслуженого діяча мистецтв України, лауреата Національної премії України імені Тараса Шевченка Д. Кременя з нагоди 70-річчя від дня його народження та у рамках Року вшанування Д. Кременя було урочисто відкрито меморіальні дошки:

-     у Миколаївському обласному інституті післядипломної педагогічної освіти. На заході були присутні представники Миколаївської обласної військової адміністрації та департаменту освіти і науки Миколаївської обласної військової адміністрації. Родина поета – дружина Ольга та син Тарас, директор Інституту В. Шуляр відкрили меморіальну дошку. Також відбулося відкриття Центру освітнього краєзнавства імені Дмитра Кременя, де представлена колекція предметів і особистих речей письменника;

-     у Літературному сквері біля Центральної міської бібліотеки ім. М. Л. Кропивницького. Автор меморіальної дошки скульптор, заслужений діяч мистецтв України І. Булавицький. На церемонії відкриття виступили Миколаївський міський голова О. Сєнкевич та Уповноважений із захисту державної мови, син поета Т. Кремінь.

 

Баштанський район

 

24 серпня з нагоди 32-ї річниці проголошення Незалежності України начальник Баштанської районної військової адміністрації В. Дмитрів, його заступники, військовослужбовці Баштанського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, керівники структурних підрозділів Баштанської районної військової адміністрації поклали квіти до пам’ятника Героям Небесної Сотні та борцям за незалежність України на Пагорбі Слави Баштанської територіальної громади.

Первомайський район

23 серпня, у День Державного Прапору України, у Первомайську на центральному міському стадіоні відбулися урочисті збори. Первомайський міський голова О. Демченко, його заступники й керівники управлінь міської ради та відділів виконкому взяли участь у піднятті Державного прапора та покладанні квітів до стели у сквері Героїв Небесної Сотні та до Дошки пам’яті на честь воїнів-земляків, які загинули, обороняючи Україну від російських окупантів.

24 серпня, у День Незалежності України, у м. Первомайську відбулося урочисте покладання квітів у сквері Героїв Небесної Сотні, до Дошки пам’яті загиблих Героїв та погруддя Т. Шевченка. У заходах взяли участь: Первомайський міський голова О. Демченко, його заступники ДМалішевський та В. Рябченко, керівники управлінь міської ради та представники добровольчого батальйону.

29 серпня, у День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, у Первомайську відбулося покладання квітів у сквері Героїв Небесної Сотні та до Дошки пам’яті загиблих Героїв. На заходах були присутні Первомайський міський голова О. Демченко, його перший заступник Д. Малішевський, керівники і працівники управлінь, військовослужбовці, учасники добровольчих формувань та рідні й близькі загиблих воїнів.

 

ТЕАТРАЛЬНО-КОНЦЕРТНЕ ЖИТТЯ

 

21 серпня на основній сцені Миколаївського національного академічного українського театру драми та музичної комедії відбувся вечір пам’яті «Стихії поета» з нагоди 70-річчя від дня народження заслуженого діяча мистецтв України, лауреата Національної премії України імені Тараса  Шевченка, поета, перекладача Д. Кременя.

17 серпня у Миколаївському художньому академічному драматичному театрі з нагоди 55-річчя актора театру А. Межурецького відбулася вистава «Все сплачено» ​​за п'єсою І. Жаміака «Месьє Амількар, або Людина, яка платить».

18 серпня там же до 70-річчя від дня народження Д. Кременя відбулася вистава «Земний монолог» за творами поета.

19 серпня там же пройшла театралізована концертна програма «Усе буде Україна!».

25 серпня там же відбулася премєра театралізованої концертної програми «Народжені в незалежній Україні» (режисер-постановник директор ВП «Миколаївська філія Київського національного університету культури і мистецтв» В. Мозговий).

У серпні Миколаївський академічний художній драматичний театр у Миколаївському геріатричному пансіонаті та Міському геріатричному будинку милосердя імені Святого Миколая провів арт-терапевтичні зустрічі у рамках проєкту «Інтерактивний театр. Арт-терапія для ВПО». 30-31 серпня на майданчику «Сцена в укритті» пройшли заключні арт-терапевтичні зустрічі.

1 серпня у приміщенні Миколаївського академічного художнього драматичного театру актори Херсонського обласного академічного музично-драматичного театру імені Миколи Куліша показали документальну виставу «Лишатися (не) можна…» у рамках гастрольного проєкту «Ми не хотіли виїжджати...» за підтримки Українського культурного фонду.

5 серпня там же артисти Херсонського академічного обласного театру ляльок представили юним глядачам виставу «Їжачок-Хитрячок» за оповіданнями І. Франка.

4 серпня у Миколаївському академічному обласному театрі ляльок відбувся концерт для дорослих «Це вам не іграшки!..».

5 серпня Миколаївський академічний обласний театр ляльок у Центральній міській бібліотеці для дітей ім. Шури Кобера і Віті Хоменка м. Миколаєва представив прем'єру вистави «Жирафа і Носоріг» (режисер Ю. Шешеня).

5 серпня у Миколаївському обласному художньому музеї імені В. В. Верещагіна пройшов концерт ансамблю народних інструментів «Узори» Миколаївської обласної філармонії.

12 серпня там же відбувся концерт струнного «ArsKвартету» філармонії під назвою «Хіт-Класика. Літо триває».

19 серпня там же пройшов концерт солістів Миколаївської обласної філармонії «Музика бароко».

6 серпня у театральному салоні Миколаївського академічного художнього драматичного театру виступив ансамбль української пісні «Вільні козаки» Миколаївської обласної філармонії.

13 серпня там же відбувся концерт ансамблю «Узори» та вокалістів філармонії.

20 серпня там же до Дня Незалежності України пройшов концерт ансамблю української пісні «Вільні козаки» Миколаївської обласної філармонії.

19 серпня у приміщенні ресторану «Рок-Хата» виступив гурт «Візит» (м. Нова Одеса).

13 серпня на відкритому майданчику біля Будинку офіцерів флоту відбувся концерт блюзмена, гітариста, співака та майстра гри на губній гармошці Р. Лайтхауса (Швеція-США).

 

БІБЛІОТЕЧНА СПРАВА

 

Бібліотеки міста провели:

 

Миколаївська обласна універсальна наукова бібліотека:

 

-     2 серпня інформаційну годину «Роми: ті, що постраждали від геноциду» (до Міжнародного дня голокосту ромів) в онлайн-форматі;

-     заходи у рамках проєкту «Каштанова бібліотека»:

  • 2 серпня – інформаційний дайджест «Брати Райт та літакобудування» з циклу «РRO-рух»;
  • 9 серпня – онлайн-подорож краєзнавчим дирижаблем з циклу «Заклади-ювіляри 2023 року», присвячену 30-річчю Миколаївського ліцею імені Миколи Аркаса;
  • 15 серпня – інформдайджест «Сім футів під кілем: історія суднобудування Миколаєва» з циклу «PRO-рух»;
  • 16 серпня – інформаційну годину «Величні та загадкові володарі океанів»;
  • 17 серпня – інформаційну годину «Легендарна Коко Шанель» (до 140-річчя від дня народження);

-     9, 30 серпня засідання розмовного клубу «СловоТворення»;

-     21 серпня:

  • літературний марафон «Моя незламна Україна» (до Дня Незалежності України) у рамках інформаційно-комунікаційного проєкту «Україна – моя Батьківщина!» в онлайн-форматі;
  • онлайн-презентацію біобібліографічного покажчика «Д. Д. Кремінь: талант, в якому зійшлися гори і степи» (до 70-річчя від дня народження) у рамках проєкту «Шануймо Поета: Дмитро Кремінь у пам’яті миколаївців»;

-     29 серпня – онлайн-лекцію першого проректора Чорноморського національного університету імені Петра Могили, доктора історичних наук, професора Ю. Котляра «Український історичний щит» (до Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України) у рамках Вільного університету «Розсекречені історії».

 

Миколаївська обласна бібліотека для дітей ім. В. О. Лягіна:

 

-2-3 серпня – інтерактивно-ігровий майстер-клас «Кавунова метушня»;

-10 серпня – голосні читання «Книжкове асорті»;

-інтерактивчики з майстер-класами:

  • 9 серпня – «Полювання на гриби»;
  • 16 серпня – «Бджілка Жужа та її пригоди»;
  • 17 серпня – «Чарівниця-природа»;
  • 30-31 серпня – «Соняшник»;

-17 серпня – патріотичну майстерку «З Україною в серці»;

-22-23 серпня – фольклорну мандрівку «Хай квітне моя Україна!»;

-23 серпня – історичний брейн-ринг «Моя чудова Україна».

Протягом місяця відбулися заняття арт-гурточку «Хобі і ти».

 

Миколаївська обласна бібліотека для юнацтва:

 

-     2 серпня – меморіальну годину «Час коли вбивали ромів» (до Міжнародного дня голокосту ромів);

-     2-4, 9, 11, 16, 18, 30 серпня – активності мобільного простору «Вільна»;

-     заходи за програмою цікавого та корисного дозвілля «Free-time»:

  • 2 серпня – екологічний рейв у рамках екомісії «Почни з себе: 12хелпіків»;
  • 9 серпня – «Літературний світ»;
  • 16 серпня – «Зоовечірка»;
  • 22 серпня – «Пам’ять минулого» (до Дня Незалежності України);
  • 30 серпня – «Папа, літечко!»;

-     2, 16, 30 серпня – освітній курс «Нові цифрові професії»;

-     3 серпняквік-тайм «Book street party»;

-     7 серпня – фан-вечірку «Королева екрану Віра Холодна» (до 130-річчя від дня народження);

-     10 серпня:

  • вечір поетичного настрою «Не я пишу, то мною пише Бог» (до 70-річчя від дня народження Д. Кременя);
  • тренінг «Взаємозвязок фізичного та психічного здоров'я» за участю психолога проєкту «Психосоціальна підтримка» Миколаївської організації Товариства Червоного Хреста України М. Чередниченко;
  • майстер-клас з розпису шоперів «Екоторбинка» за індивідуальним дизайном;

-     21 серпня – патріотичну акцію «Я живу тобою, Україно!» (до Дня Незалежності України);

-     22 серпня:

  • гру-вікторину «Твоя Україна»;
  • майстер-клас з розпису патріотичних екоторбинок;

-     28 серпня – арт-терапію з психологом В. Каратєєвим;

-     29 серпня – арт-терапевтичне заняття «Мандала на кохання»;

-     31 серпня – майстер-клас майстрині В. Жевнер з виготовлення брошки з фоамірану «Стильна пані».

 

Центральна міська бібліотека ім. М. Л. Кропивницького

м. Миколаєва:

 

-     1 серпня – дружній сторітелінг для дітей «Гулівер повертається»;

-     2 серпня:

  • презентацію Зеленої читальної зали;
  • творчу майстерню «Серцями молоді» (для підопічних Міського геріатричного будинку милосердя імені Святого Миколая);
  • театралізацію «Незвичайний Камішибай»;

-     3 серпня – презентацію книги Г. Половенко «Миколаїв. 24.02.2022»;

-     3, 5 серпня – майстер-клас «Веселі черепашки»;

-     майстер-класи у рамках мобільного простору «Вільна» (спільно з ГО «Культурно-мистецька асоціація «Арт-спокуса»):

  • 3 серпня – майстрині Г. Петрик з виготовлення хустки в техніці батику «Модна штучка»;
  • 9 серпня – майстрині В. Жевнер з виготовлення листівок у техніці скарпбукінгу «Квіткові вітання»;
  • 17 серпня – майстрині Ж. Максимової з виготовлення традиційної ляльки-мотанки «Пилипівка-помічниця»;
  • 25 серпня – майстрині В. Жевнер з виготовлення прикраси з фоамірану «Стильна квітка»;

-     4 серпня – поетичний вечір пам’яті поета і воїна, волонтера Г. Бабіча;

-     6, 13, 20 серпня – недільні забави «Граємо разом!»;

-     8 серпня – дружній сторітелінг для дітей «Знайомимось з котами-вояками»;

-     9 серпня – пізнавально-розважальну годину «М’якенькі лапки, а в лапках царапки»;

-     10, 12 серпня – майстер-клас «Котик-Муркотик»;

-     11 серпня – літературно-музичну вечірку «KROPevning. Повернення» за участю письменниці О. Півненко, актора народного театру Є. Суворова, барда, поета і художника В. Багарда (В. Багдасар’яна);

-     заходи у рамках кіноклубу «Children’sКіноСвіт»:

  • 11 серпня – кінопоказ «Кіт під прикриттям»;
  • 18 серпня – кіномандрівку «Лис: герой чи хитрун?»;

-     15 серпня – дружній сторітелінг для дітей «Фарбований лис»;

-     16 серпня:

  • відкриття персональної виставки книжкової графіки баштанської художниці А. Бондарєвої «Нариси»;
  • пізнавально-розважальну годину «Подорож у країну Читландію»;

-     17, 19 серпня – майстер-клас «Лисичка-сестричка»;

-     заходи до Дня Державного Прапора України та Дня Незалежності України:

  • 20 серпня – віртуальну мандрівку «Україна – знайома незнайомка» у рамках клубу корисного дозвілля «Досвід»;
  • 22 серпня – майстер-клас майстрині Ж. Максимової з виготовлення патріотичної сувенірної продукції «Відродження» (спільно з ГО «Культурно-мистецька асоціація «Арт-спокуса»);

-     21 серпня – урочисте відкриття меморіальної дошки поету, журналісту, заслуженому діячу мистецтв України, лауреату Національної премії України імені Тараса Шевченка Д. Кременю (Літературний сквер) до 70-річчя від дня народження;

-     21-31 серпня – виставку портретів Д. Кременя і А. Антонюка, написаних миколаївськими художниками;

-     22-26 серпня – патріотичний марафон «Моя Україна» у рамках діяльності Центру сучасного читання «Марко»: сторітелінг «Мандруємо з братами Капрановими істричними віхами України», відеопоказ «Історія України за 15 хвилин», настільну гру «Українограйчики», пізнавально-розважальну толоку «Патріоти України», гру-вікторину «Як я знаю Україну?», майстер-клас «Прапор України», свято «День Незалежності в Марко», мультпоказ «Мандрівка Україною» у рамках кіноклубу «Children’sКіноСвіт»;

-     26 серпня – благодійний культурно-освітній турнір «Українофіли» (спільно з Українською Волонтерською Службою»);

-     заходи до Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України:

  • 27 серпня – майстер-клас із виготовлення патріотичної брошки «І сонях пам’яті розквітне» у рамках жіночого творчого клубу «Кропивниця»;
  • 29 серпня – годину вшанування «Пам’ятаємо героїв України»;

-     29-31 серпня – заключну серію дитячих розваг «Літо в бібліотеці», у рамках якої відбулися: сторітелінг «Сонячна країна Всеволода Нестайка», активні розваги «Веселі естафети в літньому читальному залі» та свято «Прощавай, літо!».

Протягом місяця відбулися: безкоштовні курси української мови, засідання літнього розмовного клубу «Мовні вакації» за проєктом «Вільна», клубу «Білий чиж», жіночого творчого клубу «Кропивниця», клубу корисного дозвілля «Досвід», клубу настільних ігор «Бібліотечна ігротека», дитячого кіноклубу «Children’sКіноСвіт» та читацькі перегони «Літо в бібліотеці».

Центральна міська бібліотека для дітей

ім. Шури Кобера і Віті Хоменка м. Миколаєва:

 

-     6 серпня – фінальну програму шоколадного тижня культурно-освітнього проєкту «Кольорові тижні з рідною мовою»;

-     11 серпня – урок безпеки від Державної служби України з надзвичайних ситуацій;

-     24 серпня:

  • історичний калейдоскоп «Сьогодні іменини у моєї України» (до Дня Незалежності України);
  • підведення підсумків дитячого конкурсу патріотичного малюнка «Шедеври українського живопису відтвори власноруч»;
  • віртуальний вояж «Незвичайні місця України» в онлайн-форматі;

-     29 серпня – майстер-клас «Сонях пам’яті» у рамках Всеукраїнської акції пам’яті «Сонях».

Протягом місяця відбулися: Дні спілкування на інформаційно-інклюзивному майданчику «Право на посмішку», засідання підліткового клубу «Невгамовні», клубу спілкування людей похилого віку «Золотий вік», заняття гуртку раннього розвитку дитини «Bооkасики», творчої майстерні «Бджілка» та book-news «Літературні обновки» (віртуальні огляди нової літератури).

МУЗЕЙНА СПРАВА. ВИСТАВКОВА ДІЯЛЬНІСТЬ

 

15 серпня у виставковій залі Миколаївської обласної організації Національної Спілки художників України відкрилася виставка до Дня Незалежності України «Миколаїв – нескорений», що реалізується Національною спілкою художників України у рамках проєкту «Міста-Герої». Присутніх з відкриттям виставки привітали голова Національної спілки художників України К. Чернявський, голова постійної комісії з питань науки і освіти, інновацій, молоді, сім’ї і спорту, культури та духовності Миколаївської обласної ради Є. Горбуров, начальник управління культури, національностей та релігій Миколаївської обласної військової адміністрації О. Буберенко, заступник Миколаївського міського голови А. Петров, начальник управління з питань культури та охорони культурної спадщини Миколаївської міської ради Ю. Любаров. Свої роботи представили 76 художників та майстрів – члени Миколаївської обласної організації Національної спілки художників України, молодіжного об’єднання, ГО «Культурно-мистецька асоціація «Арт-спокуса», майстри народної творчості й таврійського розпису, студенти та творчий актив Миколаєва і області, а також представники Одеської обласної організації Національної спілки художників України.

5-6 серпня у Миколаївському обласному краєзнавчому музеї пройшов спеціальний документальний кінопоказ, присвячений видатним пам’яткам та визначним подіям в останні 100 років життя м. Миколаєва.

12 серпня там же відбулася екскурсія з майстер-класом «З історії письмового приладдя».

17 серпня там же відкрилася виставка фотографій О. Волкової «Миколаївщина багатонаціональна» спільно з Громадською спілкою «Рада національних товариств Миколаївської області». В експозиції представлено 40 світлин, на яких зображені представники 20 національних товариств області.

15 серпня на ґанку біля музею до Дня археолога була організована пересувна одноденна виставка «Ольвія – місто щастя».

22 серпня там же відбулося відкриття оновленої частини стаціонарної експозиції – залів археології та прадавньої історії, а також діорами «Античне торгове судно кінця IV - початку ІІІ століття до н.е».

31 серпня там же було відкрито пам’ятну фотовиставку фотохудожника, військовослужбовця Сил спеціальних операцій ЗСУ Д. Кривого «Краса Бузького Гарду». В експозиції було представлено 117 світлин.

15 серпня у Музеї суднобудування і флоту до Дня археолога пройшло інтерактивне заняття з археології для дітей.

28 серпня у музеї «Підпільно-партизанський рух на Миколаївщині. 1941-1944 рр.» відкрилася виставка «Голокост: світлини катастрофи».

9 серпня у Миколаївському обласному художньому музеї імені В. В. Верещагіна відбулася одноденна виставка «Майстри серед нас» (знайомство з творами декоративно-прикладного мистецтва з колекції музею, що виконані професійними художниками, майстрами та дітьми – учасниками обласного бієнале дитячої творчості).

22 серпня там же експонувалася виставка одного твору погруддя Дмитра Кременя (автор Ю. Макушин) до 70-річчя від дня народження поета.

9 серпня у Миколаївському академічному художньому драматичному театрі за підтримки Благодійного фонду «Індиго» відкрилася виставка робіт сучасного українського декоративно-прикладного та художнього мистецтва «Як у нас на Україні», виконаних студентами Миколаївського муніципального академічного коледжу.

16 серпня там же до Міжнародного дня молоді відбулося відкриття фотовиставки «Пейзажі Тилігулу». До експозиції увійшли 50 робіт миколаївських фотохудожників: І. Єрмолаєва, С. Кононенка, А. Кузнецова, А. Моклюк, В. Федорова, А. Шведова, Н. Щербини, Д. Маца та І. Моісєєва.

22 серпня там же з нагоди Дня Незалежності України відкрилася фотовиставка «Моя, Незалежна!». На виставці було представлено 30 робіт 10 авторів: І. Єрмолаєва, С. Кононенка, А. Кузнецова, А. Моклюк, А. Шведова, Н. Щербини, Д. Маца, І. Моісєєва, Ю. Когутенко та Т. Непомнящої.

 

 

Баштанський район

 

6 серпня у Баштанському краєзнавчому музеї відбулася презентація мандрівної виставки «Окупована спадщина: кам’яні вишиванки Нової Каховки». Виставку представили автори та куратори проєкту, засновники ГО «Новокаховське товариство охорони культурної спадщини» Т. Євсєєва та Є. Євсєєва.

 

Вознесенський район

 

22 серпня у Вознесенському краєзнавчому музеї до Дня Незалежності України відбувся майстер-клас з розпису патріотичного печива «Кольори, що дарують надію».

КУЛЬТУРНО-ОСВІТНЯ РОБОТА

 

Миколаївським обласним центром народної творчості та культурно-освітньої роботи було проведено:

-     22 серпня – відеопрезентацію виставки художника з Братської територіальної громади, члена народного творчого об’єднання «Прибужжя» В. Хізниченка у рамках Першого виставкового циклу мистецького проєкту «Славетні майстри Миколаївщини»;

-     виставки у рамках Першого виставкового циклу мистецького проєкту «Надія громади»:

  • майстрині В. Бурлаки (Веснянська сільська територіальна громада Миколаївського району);
  • майстрині О. Рябухи (Арбузинська селищна територіальна громада Первомайського району).

 

12 серпня на відкритому майданчику біля Будинку офіцерів флоту до Міжнародного дня молоді пройшов музичний фестиваль-ярмарок для дітей за участю кавер-бенду «RadioStars».

На фасаді Миколаївської гімназії № 47 з’явився мурал, присвячений Г. Сковороді, створений художниками Д. Слєпухою, А. Волошиною, Д. Волошиним.

На відкритому громадському просторі «*8 Причал» відбулися кінопокази просто неба: 5 серпняісторична драма «Чому я живий?» (режисер В. Новак), 12 серпня – трагікомедія «Мої думки тихі» (режисер А. Лукіч), 19 серпня – кримінальна драма «Носоріг» (режисер О. Сенцов).

 

Первомайський район

 

24 серпня з нагоди Дня Незалежності України у КЗ «Центр культури ім. Є. Зарницької» Первомайської міської ради за участю Первомайського міського голови О. Демченка відбувся урочистий захід та святковий концерт педагогів і вихованців мистецьких навчальних закладів міста та колективів художньої самодіяльності Центру культури.

 

 

 

Складач: Руденко Є. В.,

тел. 37-39-40.

E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Редактор: Голубенко Л. М.

Опубліковано: Середа, 30 серпня 2023