СТАТИСТИКА ВІДВІДУВАНЬ

21983879
Сьогодні
Вчора
На цьому тижні
Цього місяця
Попереднього
Загалом
6640
8523
15163
63541
418879
21983879

Ваша ІР адреса: 172.20.0.6
2024-05-07 16:56

ЗМІ

Миколаївщина вийшла у лідери по відновленню медичної інфраструктури Друк E-mail

(Результат обстрілу травмпункту. Фото: Миколаївська міська рада)

Понад 1400 об'єктів медзакладів пошкоджено та ще 190 зруйновано вщент росії за час повномасштабної війни в Україні. Частина медзакладів на Миколаївщині та інших регіонах вже відновлена.

Як повідомили в пресслужбі МОЗ України, повномасштабна війна, розв'язана росією проти України, триває вже понад півтора року. Російські окупанти продовжують руйнувати цивільну інфраструктуру країни та тероризувати мирне населення.

Так, серед медичної інфраструктури ворогу зруйнував вщент 190 об’єктів медзакладів та 1 432 об’єкти – пошкодив. Йдеться про пологові, лікарні, амбулаторії, поліклініки тощо. Найбільших втрат зазнали медзаклади Харківщини, Донеччини, Миколаївщини, Київщини та Чернігівщини.

 

Результат обстрілу травмпункту. Фото: Миколаївська міська рада

Однак, при наднавантаженні на медичну систему та постійні ворожі обстріли і бомбардування, в Україні тривають роботи з будівництва медичної інфраструктури. Вже повністю відновити 387 об'єктів медзакладів, ще 418 об'єктів – відновлені частково. Найбільше відновлених медзакладів – на Миколаївщині, Дніпровщині, Київщині, Харківщині та Чернігівщині, - зазначили у МОЗ.

Так, на Миколаївщині триває відновлення корпусів Баштанської багатопрофільної лікарні, яка була пошкоджена російськими окупантами. 

З перших днів повномасштабної війни Миколаївська область постійно зазнає ракетних обстрілів та ударів, внаслідок чого багато обʼєктів інфраструктури, в тому числі й медичної, пошкоджено або зруйноване вщент. 

Баштанська багатопрофільна лікарня зазнала обстрілу ще у перші місяці повномасштабної війни. Внаслідок атаки було пошкоджено вісім будівель, з яких дві – зруйновані повністю. Крім того, у медзакладі були розбиті вікна, двері та пошкоджено покрівлю. 

Завдяки спільним зусиллям партнерів та місцевої влади у лікарні вдалося повністю замінити вікна та здійснити поточний ремонт. Дві будівлі медзакладу відновлені і функціонують, ще дві (найбільш зруйновані) – перебувають у процесі відновлення. На відновлення двох відділень виділено кошти з держбюджету. 

Баштанська лікарня є багатопрофільним медичним закладом, де отримати медичні послуги можуть 115 тисяч мешканців обʼєднаного Баштанського району. Лікарня має поліклініку, клініко-діагностичну лабораторію, відділення гемодіалізу, невідкладних станів, реанімації та інтенсивної терапії, дитяче та інфекційне відділення, терапевтичне, хірургічне, неврологічне відділення тощо. 

Також відомо про те, що медична інфраструктура Миколаївщині опинилася серед п’ятьох медичних інфраструктур України, що зазнали значних втрат через повномсштабну агресію росії щодо України.

Володимир Шкаєв

Джерело: https://intent.press/news/health/2023/mikolayivshini-vijshla-u-lideri-po-vidnovlennyu-medichnoyi-infrastrukturi/

 

Опубліковано: Середа, 13 вересня 2023