СТАТИСТИКА ВІДВІДУВАНЬ

21752118
Сьогодні
Вчора
На цьому тижні
Цього місяця
Попереднього
Загалом
2187
12718
51766
250659
281538
21752118

Ваша ІР адреса: 172.20.0.6
2024-04-20 06:25

Календар

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

м. Миколаїв

На Миколаївщині школи опалювали «золотим» газом від львівської компанії Друк E-mail

 

Мигіївська сільрада купувала газ для опалення навчальних закладів у газопостачальної компанії, зареєстрованої на території Львівської області, за безпідставно збільшеною ціною.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури.

У судовому порядку довели, що наприкінці грудня 2020 року між відділом освіти, культури, спорту та туризму Мігіївської сільської ради та газопостачальною компанією було укладено договір про закупівлю природного газу на 2021 рік для потреб навчальних закладів.

Проте в ході виконання угоди протягом недовгого періоду часу до умов договору внесли зміни: уклали 10 додаткових угод, безпідставно збільшивши ціну природного газу та зменшивши обсяги його постачання. Це призвело до одержання підприємством зайвих 170 тисяч гривень.

Через два роки, у 2023, Первомайська окружна прокуратура звернулася до суду з позовом, який наприкінці березня 2024 року був повністю задоволений.

Наразі прокурором вживаються заходи щодо забезпечення виконання рішення суду.

Джерело: https://novosti-n.org/ua/news/Na-Mykolayivshhyni-shkoly-opalyuvaly-zolotym-gazom-vid-lvivskoyi-kompaniyi-289531

Миколаївська обласна інтернет-газета«Новини N»

Опубліковано: Вівторок, 09 квітня 2024, 11:56
На проєкти з відновлення Миколаєва піде майже 7 мільярдів гривень Друк E-mail

На реалізацію проєктів з відбудови Миколаєва піде майже 7 мільярдів гривень.

Такі дані опубліковані в цифровій системі DREAM.

В державній цифровій екосистемі управління відновленням DREAM міститься вже 98 проєктів з відбудови Миколаївської області.

Йдеться про проєкти з відбудови у Миколаєві, Очаківській громаді, Куцурубській громаді, Чорноморській громаді, Коблівській громаді, Нечаянській громаді, Снігурівській громаді, Широківській громаді, Воскресенській громаді, Березнегуватській громаді, Баштанській громаді, Новобузькій громаді, Новоодеській громаді, Вознесенській громаді та Мигиївській громаді. 

Загальний орієнтований бюджет проєктів відновлення регіону складає 6,77 мільярда гривень.

Згідно з даними системи на реалізацію проєктів вже є 2,23 мільярда гривень. Джерело фінансування: місцевий бюджет, міжнародні організації, юридичні особи.

Кількість проєктів - 98. З них 74 - це реконструкція, модернізація, ремонт; 21 - нове будівництво. На стадії виконання - 61 проєкт, 37 - на ініціації.

70 проєктів з розвитку, 28 - з відновлення.

36 проєктів реалізується за державні кошти, 7 - за кошти партнерів.

Держава підтримує 16 проєктів на суму 975, 44 мільйонів гривень. Європейській інвестиційний банк підтримує 6 проєктів на суму 1,65 млрд гривень. Також до фінансування долучаються громади міста.

Раніше, у Миколаєві планують надавати гранти підприємствам та аграріям, які постраждали від війни.

 В найближчій перспективі Міжнародна організація з міграції в Україні спрямує свої сили на підтримку аграрного сектору, шляхом надання грантів працівникам фермерського господарства.

Європа не буде чекати на закінчення війни, у Миколаїв готові інвестувати.

Детальніше: На проєкти з відновлення Миколаєва піде майже 7 мільярдів гривень

Опубліковано: Понеділок, 01 квітня 2024, 14:02
На пивзаводі в Миколаєві повідомили про можливий колапс через мобілізацію працівників Друк E-mail

 

На Миколаївській броварні AB InBev Efes Україна (колишній пивзавод «Янтар»), яка відновила свою діяльність навесні 2023 року , повідомили про труднощі на підприємстві через мобілізацію фахівців.

Про це директор броварні Олександр Балахнов сказав в інтерв'ю mind.ua , розповідаючи про труднощі роботи у прифронтовому регіоні.

-Ще одна дуже відчутна проблема – мобілізація. Броварня функціонує як сукупність низки виробничих процесів, які підтримуються висококваліфікованими спеціалістами з досвідом роботи. На підготовку спеціалістів на деяких ділянках (як наприклад, гарячий блок або фільтрація) йде від одного до двох з половиною років. Пивоваріння – це дуже специфічний процес, а працівники різних підрозділів не є взаємозамінними. І якщо заберуть критично важливих спеціалістів, то виробництво просто стане.

При цьому працівники броварні поступово йдуть до лав Збройних Сил. А ми починаємо терміново шукати людей, які зможуть закрити певні ділянки, що надзвичайно складно, враховуючи відсутність на ринку праці людей з необхідними знаннями і досвідом. І це дуже болюче питання для нас. Бо скоро на виробництві може початися колапс через брак людей, – сказав керівник.

Він наголосив, що питання мобілізації критично важливих працівників стоїть зараз вкрай гостро: «дуже хотілося б, щоби влада нас почула».

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Норвегія подарувала Ніколаєву 6 автобусів, але водіїв немає - через необхідність реєструватись у ТЦК, чоловіки не хочуть приходити на роботу.

 

Джерело: https://novosti-n.org/ua/news/Na-pyvzavodi-v-Mykolayevi-povidomyly-pro-mozhlyvyj-kolaps-cherez-mobilizacziyu-praczivnykiv-289022

Опубліковано: Понеділок, 01 квітня 2024, 10:58
Миколаївоблтеплоенерго відмовилося зекономити мільйон Друк E-mail

 

ОКП «Миколаївоблтеплоенерго» на тендері повідомило про намір придбати 11 тонн активованого вугілля у місцевої фірми за 4,5 млн грн.

При цьому комунальне підприємство відхилило пропозицію учасника, яка була дешевшою на мільйон, через вищу якість його продукції.

Про це повідомляє Nikcenter з посиланням на інформацію в системі ProZorro.

Обласне комунальне підприємство, яке за рахунок бюджету утримує 79 пунктів роздачі питної води у Миколаєві, оголосило відкриті торги з особливостями 19 грудня. Миколаївоблтеплоенерго має намір придбати 8625 кг активованого гранульованого вугілля (бітумінозного) та 2820 літрів активованого кокосового вугілля.

В аукціоні взяли участь миколаївське ПП «Мемтех» та київське торгівельно-промислове об’єднання «Аріста». Столична «Аріста» запропонувала поставити товар за 3,4 млн грн, тоді як місцеве «Мемтех» – за 4,4 млн грн.

Незважаючи на економічну вигідність пропозиції киян, Миколаївоблтеплоенерго відмовило їм у підписанні договору. Єдиною причиною дискваліфікації компанії зазначається невідповідність технічним вимогам до сорбентів.

«Учасником надано підписані технічні вимоги (завдання) №261223/5 від 26.12.2023 р., в яких виявлено невідповідності між вимогами Замовника та запропонованим Учасником товаром», – сказано в рішенні конкурсної комісії.

Виявилося, що причиною для відхилення дешевшої пропозиції миколаївські комунальники назвали ті показники якості вугілля від «Арісти», які вищі за вимоги Миколаївобленерго.

Річ у тому, що більшість показників якості наведені в абсолютних цифрах, а не з уточненням «більше/менше».

Наприклад, вимагалася адсорбційна активність (тобто швидкість поглинання – Ред. ) гранульованого вугілля з йоду – 950 мг/г. Тоді як запропонована «Арістою» складає 1003 мг/г на хвилину, тобто є вищою. Адсорбційна активність щодо іншого препарату, метиленового блакитного, згідно з технічною документацією, має бути 230 мг/г на хвилину, водночас столична компанія пропонувала з показником 232. Так, формально показники дійсно різняться, проте вони кращі за мінімальні.

Одночасно виявилося, що у Миколаївоблтеплоенерго не помітили, що пропозиція обраного «Мемтеху» не відповідає тендерній документації.

Комунальники вимагали відповідність технічних характеристик кожного з двох видів активованого вугілля за 12 параметрами. ПП «Мемтех» надав на власному бланку перелік технічних характеристик продукції, які повністю, до останньої цифри співпадають з вимогами. Але єдиним підтвердженням цього є два сертифікати якості англійською мовою, в яких кількість перевірених параметрів вдвічі менша, а наведені в них цифри не збігаються з українським документом від «Мемтеху».

Зокрема, показник адсорбційної активності щодо йоду для активованого гранульованого вугілля у документі, поданому «Мемтех», складає 950 мг/г. При цьому у сертифікаті якості зазначається 1067 мг/г. А показники адсорбції щодо іншого препарату, метиленового блакитного, в паспортах якості взагалі не вказані.

Однак ці порушення не завадили підлеглим Миколи Логвінова обрати дорожчу на мільйон пропозицію.

За даними аналітичної системи YouControl, єдиним власником, директором та головним бухгалтером ПП «Мемтех» є мешканець Миколаєва Михайло Молчанов. Фірма існує лише два роки, але торік заробила на держзакупівлях понад 4 млн грн. Переважно вона отримувала підряди на встановленні й обслуговуванні систем очищення води. До 2022 року Михайло Молчанов працював на цьому ж ринку під маркою ПП «Мембранні технології», директором та єдиним власником якого він був.

Нагадаємо, що фінансування численних пунктів безоплатного надання населенню Миколаєва питної води відбувається за рахунок бюджету. На базі ОКП «Миколаївоблтеплоенерго» працює 79 пунктів питної води. Під час бюджетних слухань повідомили, що торік за програмою «Питна вода» на роботу пунктів видачі води з міського бюджету виділили 13 млн грн. З цих коштів Миколаївоблтеплоенерго отримало 7 млн грн.

На 2024 рік на реалізацію програми вже виділили 13 млн грн. Однак, за словами чиновників, фінансування доведеться збільшувати під час перегляду бюджету, оскільки загалом на рік потрібно 62 млн грн.

Джерело: https://www.nikpravda.com.ua/mykolayivoblteploenergo-vidmovylosya-zekonomyty-miljon/

© Миколаївська Правда

Опубліковано: Середа, 17 січня 2024, 16:25
Протягом 2023 року в Миколаєві демонтували понад 140 рекламних конструкцій та тимчасових споруд Друк E-mail

 

Міські служби дбають, аби Миколаїв мав охайний вигляд. Регулярно виконують комплекс робіт. Зокрема, прибирають об’єкти, розміщені без дозвільних документів. Так, минулого року було демонтовано 140 рекламних конструкцій та тимчасових споруд. Серед них:

35 рекламних конструкцій;

15 тимчасових споруд;

93 інших елементи реклами.

Джерело: https://mkrada.gov.ua/news/20322.html

Миколаївська міська рада

Офіційний портал

Опубліковано: П'ятниця, 12 січня 2024, 15:23