СТАТИСТИКА ВІДВІДУВАНЬ

21903454
Сьогодні
Вчора
На цьому тижні
Цього місяця
Попереднього
Загалом
2161
52624
2161
401995
281538
21903454

Ваша ІР адреса: 172.20.0.6
2024-04-29 04:14

Календар

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

м. Миколаїв

Підготовка до відбудови та розвиток економіки: Миколаїв працює з ПРООН Друк E-mail

 

Миколаїв разом із партнерами продовжує працювати над розвитком економіки та плануванням проєктів відновлення. Зокрема, триває співпраця з Європейським Союзом та Програмою розвитку ООН у рамках ініціативи «Мери за економічне зростання».

Ініціатива спрямована на посилення сталого та «зеленого» розвитку міст, економічне зростання та розвиток міських інновацій, а також впровадження «портфельного підходу» до управління містом із максимальними вигодами для жителів.

Раніше міська рада повідомила, що у 2021 році лише два українських міста — Миколаїв та Тернопіль — були обрані ПРООН для впровадження «портфельного» підходу в міському розвитку.

Якщо коротко, суть цього інструменту така: на основі аналізу даних місто визначає ключові напрямки розвитку економіки. Потім розробляє короткострокові проєкти, відпрацьовує їх, а найбільш ефективні — масштабує.

«Місто отримало нові можливості, які допоможуть вирішити питання швидкого економічного відновлення після війни, — коментує мер Миколаєва Олександр Сєнкевич. — Побудувати краще та «зелене» майбутнє з урахуванням гендерних, інклюзивних та інноваційних аспектів міського планування».

Директорка департаменту економічного розвитку міськради Тетяна Шуліченко пояснила — «портфельний підхід» дозволив визначити основні напрямки трансформації економіки. При цьому врахувати конкурентні переваги Миколаєва.

На сьогодні сформовано п’ять ключових інноваційних проєктів, що увійшли до так званого «Портфоліо міста Миколаєва для переходу до «блакитної економіки».

Роботу над проєктами координує перший заступник міського голови Віталій Луков. У реалізації ініціативи беруть активну участь експерти «Української асоціації центрів підтримки бізнесу» та її виконавчий директор Артем Ващиленко.

Пропонуємо ознайомитися з проєктами, які увійшли до «Портфоліо міста»

1. Друге дихання Миколаївського суднобудівного заводу

Розробка концепції та 3D дизайну для трансформації Миколаївського суднобудівного заводу. Організація виробничих та судноремонтних потужностей, технологічного парку, зеленої зони зі збереженням історичних пам’яток, що пов’язані з будівництвом суден. Мета — ревіталізація заводу.

2. Підтримка трансформації малого та середнього бізнесу до «блакитної» та «зеленої» економіки

Створення підприємницької екосистеми, щоби полегшити перехід бізнесу до «блакитної» економіки. Вона спрямована на збереження водних ресурсів та розвиток галузей, пов’язаних із водою. Підтримка підприємств у переході до бізнес-моделей «зеленої» економіки.

3. Місія та концептуальний дизайн морського індустріального парку

Миколаїв прагне створити економічний магніт, який сприятиме інноваціям та розвитку бізнесу в місті, зміцненню морської ідентичності. Ця ініціатива передбачає розробку концепції місцевого індустріального парку на площі 190 га з урахуванням технічних та економічних аспектів, включаючи сталий розвиток.

4. План реконструкції навчального центру «Школа юних моряків»

Створення фізичного простору та локації, які відрізнятимуться від існуючих у місті Миколаєві. Планується розробка нового концепту нижньої набережної Інгулу та будівлі школи з використанням інноваційних підходів.

5. Встановлення стратегічного партнерства та каналу комунікації для міста Миколаєва

Створення механізму співпраці та комунікації між усіма стейкхолдерами, зацікавленими у відновленні і трансформації міста. Включає в себе організацію конференції для всіх донорів та зацікавлених сторін, залучених до трансформації Миколаєва

«Портфоліо міста Миколаєва для переходу до «блакитної економіки» — один із пріоритетів розвитку Миколаєва, — впевнений виконавчий директор ВГО «Українська асоціація центрів підтримки бізнесу«Артем Ващиленко. — Завдяки глобальній ініціативі ПРООН місто отримало конкурентну перевагу й матиме проєкти відновлення та розвитку ключових локацій. Вони стануть частинами майстер-плану Миколаєва».

До роботи планують активно залучати громадськість.

Джерело: https://mkrada.gov.ua/news/19864.html

Миколаївська міська рада

Офіційний портал

 

Опубліковано: Понеділок, 27 листопада 2023