СТАТИСТИКА ВІДВІДУВАНЬ

21736480
Сьогодні
Вчора
На цьому тижні
Цього місяця
Попереднього
Загалом
12305
8885
36128
235021
281538
21736480

Ваша ІР адреса: 172.20.0.6
2024-04-18 22:13

Календар

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

м. Южноукраїнськ

Про соціально-економічне становище м.Южноукраїнська у І кварталі 2013 року Друк E-mail

 

 

Промисловість

м.Южноукраїнськ - місто-супутник атомної станції, структура виробництва є  монофункціональною.  97,5% загального обсягу реалізації продукції по місту - обсяг реалізованої електроенергії, виробленої  ВП «Южно-Українська АЕС» ДП НАЕК «Енергоатом». У 2013 року реалізовано промислової продукції по м.Южноукраїнську  на 1787,5 млн.грн., що в загальнообласному показнику становить 16,5%.

У місті  майже не виробляються соціально важливі продукти харчування.

В місті діють 4 промислових підприємства, основним видом діяльності яких, є виробництво та перерозподіл електроенергії, виконання робіт промислового характеру. Основним промисловим підприємством є відокремлений підрозділ «Южно-Українська АЕС» державного підприємства Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом», яке займається виробництвом електроенергії, річний обсяг її виробництва складає 17,0-20,0 млрд. кВт/год.    Южно-Українська АЕС – це сучасне енергетичне підприємство, яке є містоутворюючим та бюджетоутворюючим підприємством, відіграє важливу роль у соціально – економічному розвитку міста, питома вага  ВП ЮУ АЕС в загальному обсязі промисловості по місту складає близько 98 %.

За січень – травень 2013 року реалізовано промислової продукції (товарів, послуг) на 1626,9 млн. грн. 

У розрахунку на одну особу населення міста, обсяг реалізованої промислової продукції склав 40,1 тис. грн.

 Будівельна діяльність

За січень-травень 2013 року підприємствами та відокремленими підрозділами міста виконано будівельних робіт на суму  66,3 млн. грн., що на  13,9 % більше ніж за аналогічний період 2012 року. Частка міста у загальному обсязі виконаних будівельних робіт по області складала 24,8 %.

За обсягами будівельних робіт, виконаних у січні-травні 2013 року м. Южноукраїнськ займає друге місце по Миколаївській області.

За характером будівництва 55,5 % загального обсягу будівельних робіт по місту припадало на нове будівництво, реконструкцію та технічне переозброєння об’єктів, решта – на капітальний та поточний ремонти (13 % та 31,5 % відповідно). 

Житлово-комунальне господарство

У житлово-комунальному господарстві міста спостерігались такі тенденції.

У  2013 році  обсяг введеного в експлуатацію житла зменшився на 79,4% , у відповідному періоді 2012 року -  збільшився на  719,2 % (по області – збільшення  у 1,65 раза).

Обсяг введеного в експлуатацію житла у розрахунку на 1000 населення у 2013 році становив 13,7 кв.м загальної площі, у 2012 році складав 66,7 кв.м загальної площі.

Транспорт. Нефінансові послуги

У січні-травні 2013 року автомобільним транспортом з урахуванням перевезень, виконаних фізичними особами – підприємцями перевезено 34,3 тис. тонн вантажів. У січні-травні 2013 року пасажирські перевезення здійснювались лише за рахунок діяльності фізичних осіб-підприємців. Ними перевезено 167,4 тис. пасажирів. За даними відділу статистики у місті Южноукраїнську, станом на 1 травня 2013 року діяльність на ринку послуг здійснювали 25 підприємств та 1 відокремлений підрозділ міста, на яких працювало штатних працівників – 737 штатних та 27 позаштатних працівників.

Ринок праці. Доходи населення

Одним з основних стратегічних напрямків соціальних реформ є комплексне перетворення підходів до оплати праці, в рамках яких передбачається поступове збільшення заробітної плати, легалізація трудових відносин та зниження суми заборгованості із заробітної плати.

У 2013 року середньомісячна номінальна заробітна плата одного штатного працівника складала 6674,96 грн.

З початку 2013 року фахівцями управління праці та соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради з метою поглиблення аналізу причин, що впливають на рівень середньої заробітної плати працівників на підприємствах, установах і організаціях міста здійснюється моніторинг стану оплати та нормування праці за видами економічної діяльності; дотримання підприємствами мінімальних державних гарантій в оплаті; моніторинг стану своєчасності виплати заробітної плати та погашення заборгованості з неї.

В межах своїх повноважень, постійно проводяться перевірки підприємств з питань дотримання законодавства про оплату праці. У січні – червні 2013 року здійснено 16 перевірок з питань оплати праці, з них 1 перевірка - підприємства, яке мало заборгованість із виплати заробітної плати (товариство з обмеженою відповідальністю «Южноукраїнська атомна енергетична компанія»), 8 перевірок підприємств, на яких існувала загроза її виникнення.

В рамках реалізації міської програми зайнятості станом на 01.07.2013 за рахунок різних джерел фінансування у всіх сферах економічної діяльності створено 389 робочих місць, що складає 117,9 % від передбачених програмою зайнятості показників. В галузях економіки на підприємствах, установах, організаціях, включаючи малі підприємства, створено 108 робочих місць, приватними підприємцями-фізичними особами – 281 робоче місце.

Особлива увага приділяється працевлаштуванню найбільш вразливих верств населення: молоді, інвалідів, особам перед пенсійного віку.

Культурне та спортивне життя міста

В місті Южноукраїнську працюють 7 закладів культури: ПК «Енергетик», ІКЦ «Імпульс», бібліотека ВП «ЮУ АЕС», 2 комунальних заклади: „Міська бібліотека для дорослих” та „Міська бібліотека для дітей”, комунальний заклад „Дитяча школа мистецтв”, комунальний заклад культуримузейний комплекс міста „Козацької слави та військової техніки”.

Дитяча школа мистецтвє початковим спеціалізованим мистецьким навчальним закладом. Головним завданням школи є навчально-виховна методична культурно-просвітницька робота, естетичне виховання дітей. При школі створені відділення:  музичне, художнє та хореографічне. Учні школи беруть активну участь в обласних конкурсах, олімпіадах, фестивалях та займають призові місця. Беруть участь в  культурно-масових заходах міста. Джерелом фінансування школи є міський бюджет .

В місті працює три бібліотеки, з них 2 міські (в т.ч. 1 дитяча) та 1 відомча, підпорядкована ПК „Енергетик” ВП ЮУ АЕС. В бібліотеках працюють абонементи та читальні зали. Для впровадження нових, більш ефективних форм та методів бібліотечного обслуговування, задоволення різноманітних читацьких запитів бібліотеки міста обладнані комп’ютерами. Бібліотеками постійно проводяться заходи до державних свят, ювілейних та пам’ятних дат, оформляються книжкові виставки та перегляди літератури.

Музейний комплекс „Козацької слави та військової техніки”розташований біля Меморіального комплексу „Воїнам – визволителям» метою Музею є культурно-освітня діяльність, науково-дослідна, експозиційна, фондова, пам’ятково-охоронна робота, комплектування музейних зібрань.  Постійно проводяться екскурсії для учнів загальноосвітніх шкіл, жителів міста та його гостей. На постійному зберіганні в музеї знаходиться 21одиниць військової техніки.

В Палаці культури «Енергетик» працює 18 творчих колективів, 12 із них «Народні»і«Зразково-показові»,6 любительських об’єднань і клубів за інтересами. Палац культури «Енергетик» став справжнім центром відпочинку, нових творчих звершень, відкриттів і злетів.  

Інформаційно – культурний центр „Імпульс” створено для інформування населення з питань атомної енергетики та організації культурного відпочинку працівників ВП „ЮУ АЕС”. Поряд з пропагандою важливості та необхідності роботи АЕС в ІКЦ ведеться активна культурно-масова робота.

Комунальний заклад «Дитячо-юнацька спортивна школа» пишається своїми учнями та досягненнями. У школі працюють 6 відділень: плавання, волейбол, теніс, дзюдо, сумо та футбол.

Для занять спортом в місті Южноукраїнську існують: комбінат культурно – спортивних споруд, два стадіони, 5 спортивних залів у закладах освіти, 16 спортивних майданчиків, 2 тенісних корти, баскетбольна площадка, 3 футбольних поля та 2 майданчика зі штучним покриттям для мініфутболу. У місті діють приватні спортивні клуби, які надають послуги переважно з фітнесу та аеробіки. В місті працюють 3 басейни, де оздоровлюються всі бажаючі. В місті діють громадські організації з таких видів спорту: футбол, баскетбол, скелелазіння, туризм та спортивне орієнтування, сімей – до карате, бокс, шахи та шашки, легка атлетика та інші.

 


 

 

 

Опубліковано: Вівторок, 11 червня 2013