СТАТИСТИКА ВІДВІДУВАНЬ

21471494
Сьогодні
Вчора
На цьому тижні
Цього місяця
Попереднього
Загалом
4748
9533
38092
251194
330919
21471494

Ваша ІР адреса: 172.20.0.3
2024-03-29 09:29

Економіка

Інвестиційні можливості Миколаївщини сьогодні Друк E-mail

Шановні пані та панове!

 

Ми раді тому, що в останні роки значно зросла зацікавленість українських та іноземних компаній в розвитку свого бізнесу на території нашої області. Наш регіон, який славиться працьовитими людьми, унікальними природними ресурсами та значним виробничим потенціалом, відкритий до плідної і взаємовигідної співпраці з усіма партнерами в Україні та за її кордонами.

В Україні та за її межами великим попитом користується продукція провідних миколаївських підприємств: ДП НВКГ «Зоря»-«Машпроект», ПАТ «Завод «Екватор», ТОВ «Юкрейніан Шугар Компані», ТОВ «Бандурський олійноекстракційнйи завод», ФГ «Органік Сістемс», ПрАТ "Лакталис Миколаїв", ТДВ «Первомайськдизельмаш», ПАТ «Завод «Фрегат», ТОВ «Сандора», ФГ «Органік Сістемс» холдингу «Агрофьюжн», ВАТ «Коблево», ПАТ «Баштанський сирзавод», ПАТ «Первомайський молочноконсервний комбінат»та ін.

Родючі південні чорноземи Миколаївської області сприяють вирощуванню великих врожаїв зернових культур, винограду, овочів, соняшнику та інших сільськогосподарських культур.

 Туристично-рекреаційний комплекс представлений національним археологічним заповідником «Ольвія», національним природними парками «Бузький Гард», «Білобережжя Святослава», чорноморськими курортними зонами Коблеве та Очаків, регіональними ландшафтними парками «Гранітно-степове Побужжя», «Кінбурнська коса», «Тилігульський» і «Приінгульський», в яких щороку відпочивають сотні тисяч гостей з усіх куточків України та багатьох країн світу.

Високий промисловий потенціал області зосереджено на підприємствах машинобудівної галузі. З метою недопущення згортання виробництв або ліквідації підприємств, для забезпечення збереження робочих місць, завантаження виробничих потужностей підприємств облдержадміністрацією проводиться активна робота щодо переорієнтації на нові ринки збуту продукції та поставки комплектуючих і матеріалів.

Одним з можливих напрямів переорієнтації машинобудівних підприємств та завантаження їх виробничих потужностей є кооперація з підприємствами-учасниками ДК «Укроборонпром» у рамках виконання завдань щодо забезпечення Збройних Сил України, інших військових формувань і правоохоронних органів озброєнням, військовою та спеціальною технікою.

У листопаді поточного року облдержадміністрацією проведена низка нарад з керівниками підприємств області з питань визначення можливостей їх участі в імпортозаміщенні продукції. Майже 120 підприємств області запрошено до співпраці. Попередню зацікавленість у співробітництві на сьогодні висловили 20 підприємств області, ряд підприємств вивчають попит на продукцію (роботи, послуги) з імпортозаміщення, у виробництві яких готові взяти участь, та висловили свої пропозиції для розширення виробничої та науково-технічної співпраці.

Інвестиційній привабливості Миколаївського регіону сприяє розвинена транспортна інфраструктура, науково-технічний потенціал та сучасні інформаційні та енергетичні мережі.

Однією із стратегічних задач соціально-економічного розвитку регіону є розвиток транспортно-логістичного комплексу Миколаївської області. Географічне розташування області на вході до внутрішніх водних шляхів, розгалужена потужна транспортна система, до складу якої входять всі види транспорту (залізничний, морський, річковий, автомобільний, авіаційний та трубопровідний), наявність судноплавних водних артерій – все це відіграє провідну роль для розвитку Миколаївського транспортного (інтермодального) вузла та дає можливість ефективного розвитку морегосподарського комплексу.

Відмінна особливість регіону - об'єднання декількох водних маршрутів – судноплавних шляхів в гирлах річок Дніпро та Південний Буг, які об'єднані в природне утворення Дніпро-Бузький басейн, і вихід через Бузько-Дніпровський-лиманський канал до Чорного моря.

Основою морегосподарського комплексу регіону є:

державне підприємство «Дельта-лоцман», яке надає послуги лоцманського проведення суден в морських і річкових портах держави, а також є провідним підприємством у системі забезпечення безпеки судноплавства України в акваторії Чорного моря;

морські порти: ДП «Миколаївський морський торговельний порт», Спеціалізований морський порт «Октябрьск», ТОВ «Порт «Очаків»;

річковий порт ДП «Миколаївський річковий порт» АСК «Укррічфлот»;

великі приватні морські термінали: ТОВ СП «Нібулон», ТОВ «Миколаївський спеціалізований порт Ніка-Тера», Миколаївське підприємство ТОВ «Термінал-Укрхарчозбутсировина».

Портове господарство Миколаївщини має широкі можливості по перевантаженню і зберіганню таких вантажів: металопродукція, технічні засоби, тарно-штучні вантажі, зернові культури, наливні (нафтопродукти, маляса, різноманітні масла), навалочні (вугілля, залізорудна сировина, окатиші, фосфорити та ін.) тощо.

На сьогодні в області успішно реалізують інвестиційні проекти компанії зі світовим ім'ям: PepsiCo, Dyckerhoff, SunInterbrew, РусАл, Groupe Lactalis, OREXIM, Arcelor Mittal, компанією NOBLE Grop, транснаціональною компанією «Bunge» та інші.

Сподіваємось, Ви також найдете на нашій землі надійних бізнес-партнерів.

 

Джерело: http://invest.mk.gov.ua/uk/mykolaivshchyna-sohodni

Опубліковано: П'ятниця, 06 липня 2018