СТАТИСТИКА ВІДВІДУВАНЬ

21827124
Сьогодні
Вчора
На цьому тижні
Цього місяця
Попереднього
Загалом
11022
18943
61353
325665
281538
21827124

Ваша ІР адреса: 172.20.0.6
2024-04-26 13:07

Календар

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Економіка

Результати роботи промисловості області за 10 місяців 2011 року Друк E-mail

 

За даними Головного управління статистики, за результатами 10 місяців поточного року темп приросту промислового виробництва в області склав 5,7% і на 0,4 відсоткових пункти перевищив показник 9 місяців (5,3%).

 Нарощення виробництва, головним чином, зумовлено зростанням обсягу продукції у переробній промисловості порівняно з січнем–жовтнем минулого року – на 9,7%. Водночас, у виробництві та розподіленні електроенергії обсяг продукції скорочений на 5,2%, у добувній промисловості – на 0,3%.

Серед галузей переробної промисловості більше торішнього рівня випущено продукції підприємствами металургійного виробництва та з виробництва готових металевих виробів – на 5,5%, хімічної та нафтохімічної промисловості – на 6,8%, з виробництва іншої неметалевої мінеральної продукції (будівельних матеріалів) – на 14,4%, целюлозно-паперового виробництва; видавничої діяльності – у 2,6 раза.

У машинобудуванні виробництво зросло на 21,1%. У всіх галузях машинобудування одержано приросту, зокрема, у виробництві транспортних засобів та устатковання – на 6,7%, у виробництві електричного, електронного та оптичного устатковання – на 15,5%, у виробництві машин та устатковання – на 25,1%.

У виробництві харчових продуктів і напоїв обсяг продукції нарощено на 0,2%. Збільшили випуск продукції виробники продуктів  борошномельно-круп’яної промисловості – на 0,7%, хліба та хлібобулочних виробів – на 1,9%, мінеральних вод та інших безалкогольних напоїв – на 7,8%, нерафінованої олії та жирів – у 2,1 раза. Водночас, скорочення випуску продукції відбулося у підприємств з виробництва виноградних вин – на 33%, м’яса та м’ясних продуктів – на 29,1%, з перероблення та консервування овочів і фруктів – на 2,4%, з виробництва молочних продуктів та морозива – на 2,1%.

Разом з цим, зменшення обсягів виробництва відмічалось у легкій промисловості – на 9,7%, що зумовлено скороченням випуску продукції підприємствами з виробництва шкіри– на 23,1%. В той же час, підприємствами текстильного виробництва випущено продукції на 1,3% більше торішнього, виробниками одягу з текстилю – на 0,2%.

Опубліковано: Середа, 23 листопада 2011