СТАТИСТИКА ВІДВІДУВАНЬ

21466692
Сьогодні
Вчора
На цьому тижні
Цього місяця
Попереднього
Загалом
9479
8382
33290
246392
330919
21466692

Ваша ІР адреса: 172.20.0.3
2024-03-28 23:48

Миколаївщина

На Миколаївщині продовжується встановлення інтерактивного обладнання в інклюзивно-ресурсних центрах Друк E-mail

У рамках року освіти та інклюзивного навчання, оголошеного головою Миколаївської ОДА Олексієм Савченком, активно продовжується встановлення інтерактивного обладнання в інклюзивно-ресурсних центрах Миколаївщини.

9 листопада 2018 року встановлено обладнання в обласному ресурсному центрі підтримки інклюзивної освіти Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти.

Фахівці обласного ресурсного центру надають методичну підтримку спеціалістам інклюзивно-ресурсних центрів, педагогічним працівникам, практичним психологам, соціальним педагогам, асистентам вчителів закладів освіти щодо організації навчально-виховного процесу дітей з особливими освітніми потребами в умовах інклюзивного навчання.

Також на минулому тижні встановлено обладнання в інклюзивно -ресурсному центрі Первомайської міської ради для роботи з дітьми з особливими освітніми потребами.

До комплекту входить інтерактивна пісочниця з натуральним піском та фігурками тварин, інтерактивна підлога з комплектом ігор та завдань, LCD- панель для розвитку моторики та пізнавальних процесів, комп’ютерна система для розвитку дрібної моторики, логопедичне дзеркало. Відтепер стали доступними для дітей з особливими освітніми потребами ігри для фізичного розвитку, координації рухів, розвитку дрібної та загальної моторики, художньо-естетичного розвитку, розвитку музичних здібностей, навичок малювання, мовлення, програм-казок, логічних головоломок, програм-тестів.

 Надалі інтерактивне обладнання буде встановлено в інклюзивно-ресурсних центрах міст Вознесенська, Южноукраїнська, Єланецькому, Новобузькому, Вітовському районах, Коблівській, Ольшанській та Баштанській об’єднаних територіальних громадах.

Зазначимо, що Миколаївська облдержадміністрація, здобувши перемогу в конкурсі грантових проектів за кошти ЄС з проектом «RInnoHUB» (Інноваційний кластер «Регіональний інноваційний HUB») об’єднала винахідників, вчених, підприємців, творчих особистостей, активних громадян, студентів, аспірантів і створила унікальний майданчик для розвитку кожного з них. Довкола проекту облдержадміністрація об’єднала Національний університет кораблебудування ім. Адмірала Макарова, Чорноморський національний університет ім. Петра Могили, Миколаївський національний університет ім. В.О. Сухомлинського, Регіональну торгово-промислова палату Миколаївської області, Миколаївський національний аграрний університет.

У рамках проекту «RInnoHUB» у квітні цього року відбулась науково-практична конференція з питань впровадження інклюзивного навчання дітей з особливими освітніми потребами «Інклюзія і реабілітація в освіті. Виклики та перспективи розвитку». Важливо, що першим учасником регіонального інноваційного хабу стала миколаївська компанія «Briolight» - розробник та виробник інтерактивного обладнання, в тому числі і для інклюзивної освіти. Їхні системи вже мають досить широкий спектр застосування для інклюзивного навчання, який планується розширити з допомогою залучених спеціалістів з психології, педагогіки тощо.

Джерело: http://www.mk.gov.ua/ua/news/?id=58726

Опубліковано: Середа, 14 листопада 2018