СТАТИСТИКА ВІДВІДУВАНЬ

25714899
Сьогодні
Вчора
На цьому тижні
Цього місяця
Попереднього
Загалом
7912
11219
60572
114068
513076
25714899

Ваша ІР адреса: 172.20.0.4
2025-05-08 18:14

Календар

Травень 2025
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Про регіон

Споживання продуктів харчування населенням області у 2011 році Друк E-mail

 

Здорове харчування – один із фундаментальних факторів, що підтримують здоров’я і настрій людини протягом усього життя. Здорове харчування передбачає збалансоване споживання білків, жирів, вуглеводів, вітамінів, мікроелементів – основних речовин, які містяться в харчових продуктах.

За даними Головного управління статистики, в середньому одним мешканцем області за 2011 рік було спожито 301 шт. яєць, що на 6% перевищує рівень 2010 року, 101 кг картоплі (на 10%), 196 кг овочів і баштанних продовольчих культур (на 32%), 49 кг плодів, ягід і винограду (на 10%), 43 кг цукру (на 9%).

Разом з цим, зменшилося споживання м’яса та м’ясопродуктів на 2% і склало 46 кг на одну особу за рік, молока та молочних продуктів – на 3% (212 кг), риби та рибних продуктів – на 6% (16 кг), хлібопродуктів – на 2% (120 кг), олії – на 6% (16 кг).

Калорійність середньодобового раціону населення збільшилась у порівнянні з 2010 роком на 1% і склала 3078 ккал на одну особу.

Слід зазначити, що обласний рівень споживання деяких продуктів харчування був вищий ніж у цілому по Україні, зокрема, овочів та баштанних продовольчих культур на 20%, олії – на 17%, риби та рибних продуктів – на 16%, цукру – на 13%, хлібних продуктів – на 9%, молока та молочних продуктів – на 4%.

Опубліковано: П'ятниця, 07 вересня 2012

Vyzir O. Миколаївська обласна універсальна наукова бібліотека. Всі права застережено.